Maatwerk Financieel Advies

"

Ik adviseer mijn klanten over belangrijke beslissingen in hun persoonlijke en zakelijke leven, zoals het financieren van een huis of een bedrijfspand, het wel of juist niet verzekeren van risico's met betrekking tot inkomen, zorg, overlijden, brand, diefstal, werkgeveraansprakelijkheid en verzuim van personeel. Ik help graag in het maken van de juiste keuze. Die keuze is voor iedereen anders. Vandaar het woord 'Maatwerk' in mijn bedrfjfsnaam. 

"

Jan de Zwart
Eigenaar Maatwerk Financieel Advies 

 

In januari 2001 startte ik mijn eigen bedrijf Maatwerk Financieel Advies na een aantal jaar voor AMEV (nu ASR) en twee makelaarskantoren als verzekeringsadviseur en hypotheekadviseur te hebben gewerkt. Tijdens deze jaren deed ik kennis en ervaring op in zowel het adviseren en afsluiten van verzekeringen als hypotheken. De verantwoordelijkheid die hoort bij het adviseren bij belangrijke beslissingen in het leven van mijn klanten is groot. 

De reden om een eigen bedrijf te starten, ontstond mede om de manier waarop er in de branche vaak zaken werden gedaan te verbeteren. Goed voor henzelf, niet altijd voor de klant. Terwijl mijn uitgangspunt is dat een overeenkomst goed moet zijn voor beide kanten. Daarom heb ik in alle jaren dat ik voor mezelf werk - waar mogelijk - gewerkt op basis van doorlopende provisie in plaats van afsluitprovisie. Dus een kleine doorlopende betaling gedurende de looptijd van het product in plaats van een (veel te) groot bedrag bij het afsluiten van het product. Al in 2008 werkte ik volledig provisievrij bij hypotheekadvies (zie documenten voor de dienstverleningsdocumenten. Hierin staan mijn  tarieven en werkwijze beschreven). 

Inmiddels is er veel veranderd in de branche en is ieder kantoor steeds meer verplicht om op deze manier te werken. Ook is er meer controle gekomen op de persoon die advies verleent. Goed én scherp advies vereist vakkennis en ervaring. Ieder jaar ben ik verplicht mijn kennis te laten toetsen voor alle diensten die ik aanbied. Alle kennis over nieuwe ontwikkelingen en wetgeving is dus in huis. 

Top